mandag 7. mars 2011

Litteratur på Blå, 8. mars - Kvinnedagen i hundre!

Hva: Feministisk festkveld med Fett og Ladyfest
Hvor: Litteratur på Blå, Brenneriveien 9c.
Når: Tirsdag 8. mars kl. 19.00.
Hvorfor: Tøm kalenderen og møt opp!
Hvem: Alle som har tid og lyst.

Litteratur på Blå feirer at den internasjonale kvinnedagen fyller hundre år i år. I samarbeid med tidsskriftet Fett og festivalen Ladyfest inviterer de til en stor litteraturfest. På scenen finner vi fem forfattere som representerer hvert sitt tiår. Disse vil lese fra sine bøker og snakke om sine forfatterskap:

Liv Køltzow - forfatter av noveller, romaner, dramatikk og essay. Har blant annet skrevet biografien Den unge Amalie Skram og romanen Verden forsvinner.

Vigdis Hjorth
- forfatter av barne- og ungdomsbøker og romaner. Hun har blant annet skrevet Jørgen + Anne er sant, Fransk åpning, Hjulskift og Snakk til meg.

Tone Hødnebø - Lyriker. Hun står for gjendiktningen av poeten Emily Dickinson i boken Skitne lille hjerte. Festspilldikter ved Festspillene i Bergen i 2007. Prisvinner av Sultprisen 2003.

Ingrid Storholmen - Forfatter og litteraturkritiker. Hun var med på å starte litteraturtidsskriftet LUJ. Har utgitt diktsamlingene Krypskyttarloven, Skamtalen Graceland og Siriboka. Siste utgivelse er Tjernobylfortellinger.

Tina Åmodt - Forfatter som er en god kandidat til å vinne Tarjei Vesaas' debutantpris 2010 for sin debutbok Anleggsprosa. Du finner mer om Tina Åmodt og Anleggsprosa på hjemmesiden til Kolon Forlag.

Ordstyrere:

Ellen Engelstad - skriver master i allmenn litteraturvitenskap om forfatteren Elfriede. Hun er kulturredaktør i Fett, sitter i redaksjonen for Utflukt og Litteratur på Blå.

Ingrid Kvamme Fredriksen - sitter i redaksjonen for Litteratur på Blå og Fett. Har sittet som ansvarlig for Bøygen - litterært tidsskrift.




Plakaten for "Feministisk festkveld med Fett og Ladyfest" er hentet fra underskog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar