torsdag 17. mars 2011

Hyllestkveld for Mia Berner

Hva: Hyllestkveld for Mia Berner
Hvor: Kjelleren hos Litteraturhuset, Oslo
Når: Torsdag, 17. mars, kl. 19.00 - 20.00
Hvorfor: Oppleve opplesning, filmvisning, sang og musikk og mimring
?: Gratis

Juritzen Forlag arrangerer en kveld til ære for Mia Berner. Rammen rundt arrangementet er Mia Berner sin boksamling som er å finne utstilt i Kjelleren. En rekke kulturpersonligheter kommer for å hylle Mia Berner.

Mia Berner var en fargerik kulturpersonlighet. Hun gikk bort desember 2009. Per dato finnes det tre bøker på norsk signert Mia Berner. Les min omtale av hennes bok Fordi det er slik jeg ror (2005). Posthumt ble hennes diktsamling Et leskur for vinden (2010). Her følger et dikt fra boken:

MORGEN MED JOYCE OG POUND

Vi holder om hverandre

og du sover med hånden i mitt skjød

jeg med stenene dine i hånden.

Om morgenen sitter du på kjøkkenet

med et krus mellom hendene.

We are the old people, sier du,

we are the old people

with the beautiful manners.


Les flere dikt fra denne boken på hjemmesiden til Kolon Forlag. Denne våren har Juritzen Forlag gitt ut oppvekstromanen Tretten. Det vil etter hvert komme en artikkel om denne boken her på bloggen.

Blant de som vil hylle Mia Berner denne kvelden er Tore Rem, Knut Olav Åmås, Vigdis Hjorth og Tore Næss leser og forteller om Mia Berner. Bodil Røinaas synger Mias favoritter til klassisk cellomusikk. Harald Thune har minikonsert og fremfører Johnny Cash-sanger. Det blir også vist en kortfilm om Mias innholdsrike liv.


Plakaten for arrangementet er hentet fra Juritzen Forlag sin Facebookside.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar