lørdag 22. oktober 2011

Vid din sida av Sigmund Løvåsen

Sigmund Løvåsen er en forfatter for framtida. Han trekker fram relasjoner mellom mennesker og skildrer de på en ærlig måte. Ifjor mottok han Bjørnsonstipendet 2010. Forutenom romanene Nyryddinga, Brakk og Mamselle Iversen har han skrevet tre teaterstykker.

Som dramaturg debuterte han med Daga i 2004. I 2008 skrev han teaterstykket Vente på fugl. Begge er utgitt i bokform. I år har Sigmund Løvåsen skrevet et nytt teaterstykke. 21. oktober hadde "Vid din sida - om kjærleiken når minnet forsvinn" premiere i Moelv.Se turnelisten for Vid din sida på hjemmesiden til Teater Innlandet. Et kort intervju og en snutt fra teaterstykket kan du se på YouTube.
I slutten av november gjester de Kongsvinger og Rådhus-teatret. Skulle jeg gå glipp av denne forestillingen er det alltids å håpe at Det norske Samlaget utgir manuset som drama.

Hvis du vil vite mer om hva jeg synes om hans forfatterskap, sjekk ut disse artiklene: A så fine, så, prillen - en samtale med Sigmund Løvåsen og Det gror godt i litteraturen fra Hedmark!

Plakaten for "Vid din sida" er hentet fra Teater Innlandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar