fredag 21. oktober 2011

#bokhelgen 42 - hva leser du denne helgen?

Denne helgen har jeg tenkt å lese Essensen av Olav R. Øyehaug. Ellers ser jeg fram til å fortsette å høre på den spennende histoien om alle Monstrene i Dunderly. Dette er en lydbok som så langt appelerer til både far (30+) og sønn (3).

Her på Huvenes.no er multe i gang med intet mindre enn Tor Ulvens samlede verker. For den som ønsker mer av Tor Ulven så anbefaler jeg hans gjendiktning av Samuel Beckett sin Til slutt nok en gang og annet søl og Claude Simon sin Berenikes år. Ellers er intervjuet som Alf Van der Hagen gjorde med ham en klassiker. Dette intervjuet og intervjuer med forfatterne Axel Jensen, Paal-Helge Haugen, Tone Hødnebø, Jan Kjærstad, Hans Herbjørnsrud, Tove Nilsen og Sigmund Mjelve finner du i Dialoger II (1996). Begge utgivelsene kan du lese i sin helhet på Bokhylla.no.

Bokelsker og bokblogger Kasiopeiia er dypt inni litteraturkritikken. Ellers har hun Forbrytelse og straff som helgelektyre. Dostojevskijs mørke roman fra St. Petersburg er på lik linje med Brødrene Karamasov, en av verdenslitteraturens ypperste spennings- og kriminallitteratur. Begge er tilgjengelig på Bokhylla.no Ellers kan jeg anbefale Brødrene Karamasov som hørespill og Forbrytelse og straff som tegneserie.

Bildet av bokhylla til den svenske spenningsforfatteren Mons Kallentoft er hentet fra Hus & Hem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar