søndag 20. mai 2012

Lydboktips fra Ordflyt.no - Hellemyrsfolket av Amalie Skram

Ordflyt er en lydbokspiller for iPhone, Android og iPad. Appen er en lydbokspiller for de som enten vil høre lydbøker på mobilen på farten eller via iPaden i stua. Etter å ha logget deg inn finner du klassikere i flere timer til gratis avspilling. Lenger ned på siden finner du nyere titler til salgs. Prisene er enn så lenge noe stive. Titlene finner du ellers som MP3-cder på ditt nærmeste bibliotek.

Denne helgen har jeg testet ut Ordflyt.no med å laste ned Hellemyrsfolket. Hellemyrsfolket av Amalie Skram omfattes av romanene Sjur Gabriel (1887), To venner (1887), S.G. Myre (1890) og Afkom (1898). Romansyklusen står i en særstilling innen norsk litteratur på grunn av dens naturalistiske skildringer. Skildringene er ikke for sarte sjeler.

Verket ble lydbok på 1960-tallet og er samlet i en MP3-fil. Den rommer i overkant av 32 timer. Ellers finner du følgende titler av Amalie Skram på Ordflyt.no: Constance Ring (1885), Lucie (1888), Fru Ines (1891), Forraadt (1892) og Professor Hieronimus (1895). Disse finner du til gratis nedlasting og avspilling.

Det er skuespilleren Eilif Armand som leser. Den erfarne skuespilleren fra Bergen gjør en god jobb. Med innlevelse skildrer han de mørke bildene i romanene. Han har gjort flere gode innlesninger. Hans nyeste innlesning er Det kan komme noen av Roy Jacobsen. Denne er til salgs på lydbokappen. Hør utdrag fra boken før du bestemmer deg for laste den ned. På Ordflyt.no finner du disse titlene til gratis nedlasting hvor han er oppleser: Alexander L. Kielland - Garman & Worse, Noveletter og Skipper Worse.

Omslagsbildet av lydboken Hellemyrsfolket er hentet fra CappelenDamm.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar