onsdag 31. juli 2013

Stemningsrapport fra verdens koseligste rockefestival - Måkeskrik

Hundre år med Måkeskrik
Måkeskrik inviterte i år til et mer intimt område enn fjoråret. Vaktbua serverte hjemmelaget god mat. En åtte fots Pioner var delt i to og fungerte som benk. Med andre ord lå alt til rette for en alternativ musikkfest i to dager til ende.

Fredag 26. juli

Indierockbandet Evan Seleven fra Kristiansand åpnet årets festival med glans. Lucky Malice viser at de er et friskt og energifylt punkeband. Kveldens store høydepunkt var Riddarna fra Gotland. Med medrivende musikk spredde de gode vibber med svenske tekster. Det var svært vanskelig å ikke la seg rive med. Dråpe leverte flere poplåter som har hitpontensiale. Trønderne Man the Machetes rocket det hele opp med sceneakrobati og med en «in-your-face-attitude». Postrockbandet LD.Kharst fra Frankrike spilte uten vokal. Musikken deres taler sitt eget språk. Bendik i Bendiksbukta var riktig avslutning på en fin popdag iblandet tung rock. Stemningsfult.

Lørdag 27. juli

Lørdagen var rockens dag. Og fy fela for en rockefest! Gembrokers åpnet dag 2 på festivalen. De amerikanske jentene skapte med vakker sang, fiolin og trekkspill en fin ettermiddagsstemning i sola. Sassy Kraimspri beviser at hun er like rå med og uten band. Denne gangen var hun solo. Hennes stemme og gitarspill bærer flere band tilsammen.

Gatebrigaden er sinte unge menn fra Kristiansand. På scenen leverte de til gangs med blytunge rytmer og en god dose energi. Blackbird Raum løsnet litt på det tunge rockebildet med vaskebrett, trekkspill og banjo. Göttemia fra Halden var et av de friske innslagene. Vokal og spilloppmakeri fra vokalisten, ispedd musikk som får en til å tenke på Gluecifer og Ramones var et av høydepunktene denne kvelden. Og herfra kom det gode konsertopplevelser som perler på en snor.
Warp Riders - Ben Bouker

Warp Riders tok oss tilbake til 1970-tallet med tung og groovy rock. Vokalen ved Ben Bouker er ektefølt blues med referanser til Jim Morrison og Dave Wyndorf. Her er en smakebit: Warp Riders på Måkeskrik

Metalcorebandet OsloFaenskap skapte liv med sitt liveshow. Det var en vegg av musikk. Her ligger framtida i norsk rock. Gerilja er tighte på synth og tunge gitarriff. Kveltertak avsluttet kvelden med en god konsert. De beviste at de er norges beste liveband for tiden.

Scenelyset ble værende på og festivalledelsen kom ut på scenen og takket alle band, publikummere, frivillige og sponsorer for en strålende festivalhelg. Selv takk til Måkeskrik for en festival der musikken står i sentrum. To scener resulterte i dobbelt så bra konsertopplevelser. Hører vi Måkeskrik fra Bendiksbukta i Odderøya neste år? Det er lov å håpe!


Foto: Andrea Anderssen Thiis-Evensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar