torsdag 18. juli 2013

Måkeskrik 2013

Lyden av sommer er lyden av Måkeskrik! Årets festivalprogram er komplett og spekket med både store og små lovende band på plakaten! Årets Måkeskrik byr på 2 scener i Bendiksbukta med hele 16 band i løpet av 2 dager.

Et hyggelig gjensyn

Ja, så er snart ventetiden over. Det er nøyaktig et år siden festivalsjef Cathrine Sørensen kunngjorde fra hovedscenen i Bendiksbukta på Odderøya at det blir Måkeskrik i 2013. Måkeskrik vil gå av stabelen fredag 26. juli og lørdag 27. juli.

Med svette, tårer, gode og dårlige ideer, latter, dugnadsånd og et brennende engasjement har man stablet på beina en festival i år også. Måkeskrik er fremdeles en liten festival, i hvert fall om man sammenligner med mange av byens og landets øvrige festivaler. Men størrelsen er ikke alt og festivalopplevelsen de byr på er ikke så liten.

Musikalske gjester fra både utenbys og utenlands gjester to scener. Det er med andre ord duket for dobbelt så bra konsertopplevelser? I tillegg til lokale band som Gatebrigaden og Evan Seleven blir det besøk fra både California, Frankrike og Gotland. Vi får høre lovpriste Dråpe og får besøk av det som kanskje må kalles Norges mest populære rockeband om dagen; Kvelertak.

Disse artistene byr på alt fra drømmende elektropop, 70-talls inspirert rock, briljerende metal og hardcore, samt amerikanere som spiller på både vaskebrett og banjo. Dette er bare litt av det du får se på årets festival.

To scener og to barer

I år er festivalen utvidet med en liten scene som har fått navnet Kåre og dagens første konserter vil foregå her. På Svartbaken, som hovedscenen kalles, får du senere på kvelden oppleve de større artistene.

Når hovedscenen åpner, åpner også en ny bar midt på plenen. Så i år er det både en bar på serveringsområdet og en bar nærmere scenen. I år kan de tilby flere glutenfrie alternativer. Maten serveres av flere lokale leverandører. Det er med andre ord litt for enhver smak her!

Før området åpner inviterer de til artistmarked i Gravane. Her har artister fra Sørlandet mulighet til å selge merch og plater. For de som ønsker det, oppfordrer arrangørene at nettopp du skal stable sammen en liten bod. Alt du har gjøre er å ta kontakt med arrangørene. Mer info finner du på nettsiden Maakeskrik.no

Kle deg med solbriller, ørepropper og et godt festivalhumør, så er jeg sikker på at arrangørene og artistene vil gjøre alt for at du skal få en fin festivalopplevelse. Vi sees i Bendiksbukta!

Plakaten er hentet fra Maakeskrik.no. Denne teksten kan du også lese på Absoluttkrs.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar