fredag 26. juli 2013

Måkeskrik og tean i tanga

Festivalområdet i Bendiksbukta på Odderøya bader i morgensolen. Vi er bare noen få timer unna festivalstart. Mye har skjedd siden jeg igår stakk innom for å se hvordan det stod til med Måkene.

Det var stor aktivtet med rigging og tunge løft. Det yret av ivrige mennesker i svarte t-skjorter med Måkeskrik 2013-trykk på ryggen. Det er ikke lite som skal på plass for å stable en festival på beina. Doer skal på plass, telt til matområdet, backstagen og diverse barer, to scener, få gjerder på plass med dekorative måkeskilt, skilting og provisoriske kontorlokaler.

Egenkomponerte spillelister ljomet fra høytalerne og kaffekoppene gikk ned på høykant. Solen strålte i kapp med entusiastiske frivillige og solkremtubene fikk virkelig bein å gå på. Heldigvis har ikke badevannet vært langt unna om varme festivalriggere trenger en dukkert for å kjøle seg ned i sommervarmen. For anledningen er det også satt opp et snedig lite ”festivalfotbad” fylt med vann og tang slik at de på festivalen kan svalne ned føttene mellom eller under konsertene.

På området ble det trukket strømkabler i lange baner. Strømmen får ikke lov til å gå under konsertene! - Ja, det verste som kan skje er at det blir regn. Eller at strømmen går. sier Anne Eline Ljosland. - Eller at du sovner under Kvelertak, skyter McCann inn. –He he. For da blir det trøkk! Sammen er de presseansvarlige under festivalen. De har sammen med resten av gjengen hatt lange dager for å få dette i havn. Nå venter de spent på å få åpnet dørene og slippe inn publikummere for en helg fylt med rock og pop.

På plakaten i år står navn som Kvelertak, Dråpe, Bendik og Blackbird Raum. Amerikanerne i Blackbird Raum spiller folkrock, bandet Dråpe lager nydelig og drømmende sommerpop og bergensbandet Bendik med sin mer elektopoppete musikk vil sjarmere selv den mest hardbarka rockeren. I likhet med Bendik så skriver Kveltertak sine tekster på norsk.

Kvelertak har fått musikkanmeldere til å kaste på seg senebetennelse i terningkastene. Det er knyttet store forventninger til deres opptreden. Undertegnede er en av de som ser fram til denne konserten. Innen den tid skal flere musikalske godbiter entre scenene. Mer om disse kommer i løpet av Måkeskrikhelgen. Inntil da, husk solkrem og solbriller!

Foto: Andrea Anderssen Thiis-Evensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar