torsdag 1. august 2013

Leseløver fra Cappelen Damm

Leseløve er en serie bøker for barn som utforsker bokstavene og ønsker å lese på egenhånd. Bøkene har bare en setning per siderog er rike på illustrasjoner. Jeg har plukket ut tre nye utgivelser i denne serien.

Fotballskoene
Brynjulf Jung Tjønn / Lisa Aisato
Cappelen Damm, 2012

Fotballskoene er fortellingen om Sigurd og Olav. De er bestevenner og spiller på samme fotballag. Sigurd, som til vanlig er lagets spiss, har glemt fotballskoene hjemme. Dermed blir det Olav som spiller spiss i denne kampen, mens Sigurd må sitte på benken. Olav blir skadet og kan ikke fortsette kampen. Med Fotballskoene debuterer lyrikeren Brynjulf Jung Tjønn som barnebokforfatter. Hans første barnebok er fin og gjenkjennende om fotball, vennskap og konkurranse. Illustrasjonene er ved Lisa Aisato. Hun har har tidligere hatt suksess både som illustratør og forfatter av andre barnebøker.

Hopp, morfar!
Tiril Valeur
Cappelen Damm, 2013

Tiril Valeur er en produktiv forfatter, i år aktuell med to barnebøker: den tredje boken i serien om Polly-Esther samt den elleville boken ved navn Hopp, morfar! Morfaren til Liv følger henne til balletten. Det viser seg at han har pakket med seg feil drakt. I stedet for ballettdrakt er det krokodilledrakt som befinner seg i sekken. Morfaren og Liv snur fadesen til noe positivt. Da dansetimen er over har alle sammen lært seg en ny og morsom dans. Tiril Valeur forteller med varme og humor. Liker du hennes strek, så har hun illustrert flere løveunge-bøker.


Fjols
Flu Hartberg
Cappelen Damm, 2013

Flu Hartberg er blant Norges fremste tegneserieskapere. Han er tilknyttet tegneseriekollektivet Dongery. Hartberg har illustrert flere barnebøker og står bak myldreboken Borte vekk i byen (2011). Fjols er hans første løveunge-bok. Fjols er mann for sin hatt. Han elsker hatter og har hatter i alle fasonger, farger og størrelser. Han blir redd da han en kveld hører skumle lyder fra leiligheten over. Han blir engstelig på om det er noen som har tenkt å ta fra ham hattene hans. Fjols er spennende fortalt i Flu Hartberg umiskjennelige tegninger.


Forlaget Cappelen Damm har en imponerende stall med barnebokforfattere. Forlaget har med Løveunge-serien truffet blink blant de barna som lærer seg å lese. Jeg ser med andre ord fram til flere gode utgivelser i denne serien.

Omslagsbildene av Fjols, Fotballskoene og Hopp, morfar! er hentet fra Cappelen Damm. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar