mandag 26. november 2012

Mens vi venter på Uten en tråd 2

I 1967 ble Jens Bjørneboe og hans forlegger dømt i Høyesterett for å skrevet og utgitt littertatur med pornografisk innhold. Boken Uten en tråd solgte bedre etter at prosessen mot Jens Bjørneboe hadde startet.

Det er i dag som den gangen, sex og erotikk de norske leserne vil ha. Så langt får de oppfylt sitt behov med bøker, det være seg klassikere eller kioskveltere som er oversatt. Men den norske forlagsbransjen strammer til kyskhetsbeltet og vil ikke gi folket sex og erotikk via e-bokmarkedet. (Ønsker de i det hele tatt e-bokmarkedet velkommen?) Magasinet Cupido har sagt seg villig til å tjene penger på dette. Så får vi se hvor lenge forlagene vil sitte på sengekanten og se på at de som påberoper seg å spre kåthet og glede tjener penger på litteratursnusket.

I 1968 kom Uden en trævl 2 ut i Danmark. Lillian er tilbake. Denne gangen har hun havnet i klammeri med politiet og resten av rettsvesenet. Det skulle vel ikke forundre meg at personer fra prosessen mot Uten tråd motvillig dukker opp som romanfigurer? Mens vi venter på den norske utgaven, for den kommer vel, så kan du kose deg med følgende bøker med sexy tilsnitt på bokhylla.no:

Jens Bjørneboe: Uten en tråd
Asbjørnsen, Moe, Nauthella m.fl: Erotiske folkeeventyr
Agnar Mykle: Sangen om den røde rubin
Anne B. Ragde: En kald dag i helvete (før utgitt under tittelen ...før jeg kommer tilbake
Alexander Brenning: Trist som en matros og Uten å finne den
Jan Kjærstad: Erobreren, Forføreren og Oppdageren


Omslagsbildet av Uden en trævl 2 er hentet fra Antikvarisk.dk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar