fredag 30. april 2010

Blodrik og Blodfabrikken av Kari Stai


Blodrik og Blodfabrikken
, Kari Stai, Det norske Samlaget, 2010.

Boken handler om Blodrik som arbeider på Blodfabrikken. Han er som navnet tilsier; blodrik. Hans gode venn og kollega Myggen, suger blodet ut av ham og sender det videre til et blodkar. Av blodet lager de chiliketsjup, neglelakk, julepynt og jukseblod. En dag får den trivelige blodkjempen et oppdrag som setter ham på en liten blodprøve. Vanda savner hunden sin og byen hun bor er trist og grå. Boka er rik på ordspill. Den er skrevet med hjertevarme og humor:

Etterpå sit dei og ser på hjartehimmelen og et blodappelsin.
Skyene ser ut som lastebåtar der dei glir over himmelen med hjarte i.
- Trur du planen klaffar? spør Vanda.
- Vi får vente og sjå, seier Blodrik.
Myggen seier ingenting. Han er sliten og har blodsmak i munnen.

Kari Stai har stått for hele utformingen av boka; design, tekst og bilde. Det har blitt en fin billedbok for store og små. Den er rett og slett godt gjennomført fra start til mål. En enkel og god historie som vil fenge mange lesere. Fargerik.

Billedboken Blodkrik og Blodfabrikken er Kari Stai sin andre bok. I 2008 kom Jakob og Neikob. Hun fikk gode kritikker og Kulturdepartementets debutantpris for den. Hun er ellers en allsidig illustratør. I 2009 illustrerte hun blant annet det litterære tidsskriftet Vinduet. Vinduet 2/2009 hadde nemlig den norske barneboka som tema. Lekkert utført! Sjekk ut hennes hjemmeside:karistai.no

Jeg spår kultstatus og spredning av dette gode budskapet ut over landets grenser. Jeg har blitt blodfan av denne boka!

Blodbanken trenger alltid nytt blod. Verv deg som blodgiver hos en blodbank nær deg! Her finner du mer info om Blodbanken i Oslo.

Omslagsbildet av Blodrik og Blodfabrikken er hentet fra Det norske Samlaget.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar