fredag 24. mai 2013

Professor Balthazar og det mystiske været

Professor Balthazar og det mystiske været
Zlatko Grgic, Boris Kolar, Ante Zaninovic og Zlatko Bourek
Oversatt av Brit Bakker Haugen
Juritzen Forlag, 2013

Husker du professor Balthazar? Den trivelige og hjelpsomme professoren dukket opp på norske tv-skjermer på 1970-tallet. Selv husker jeg ham fra Barne-TV. Til glede for store og små blir animasjonsserien sendt i reprise på NRK Super. NRK har i samarbeid med Juritzen Forlag gitt ut tre bøker. Det er første gang at professor Balthazar er å finne i bokform.

I Professor Balthazar og Tikk-takk musa Igor (2012) blir vi kjent med urmakeren Oscar og musa Igor. Vegguret til professor Balthazar har gått i stå. Oscar finner en liten mus som er så glad i klokker. Denne oppdagelsen tar oss med til London og Big Ben.

I Professor Balthazar og Kokos Snabeltrompet (2013) treffer vi på Fillip og elefanten Maestro Koko. Der Fillip lager verdens beste iskrem, lager Maestro Koko like fantastisk musikk. En dag spiser Maestro Koko altfor mye is. Han blir forkjølet og snabelen lager bare ulyder. Han rømmer sin vei. Filip kontakter sin venn professor Baltahzar. Sammen drar de verden rundt på leting etter sin gode venn Maestro Koko.

Professor Baltahzar og det mystiske været (2013) handler om da det plutselig begynner å regne paraplyer, brev og hatter i store mengder. Den planlagte dragefestivalen må avlyses hvis ikke professor Baltahazar har en løsning.

Hva er det som fenger sånn med professor Balthazar og vennene hans? Fargerike illustrasjoner og spennende eventyr.

Bakerst i hver bok finner du tre av tegningene fra historien. De er gjengitt i svart og hvitt slik at du kan fargelegge professor Balthazar og vennene hans. Disse historiene hadde absolutt gjort seg som App. Da hadde du også fått gjenhør med den fengende kjenningsmelodien; Balt. Balthazar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar