torsdag 29. august 2013

Operasjon Tordensky og Operasjon Mørkemann av Jørn Lier Horst


Operasjon Tordensky
Jørn Lier Horst / Hans Jørgen Sandnes
Gyldendal, 2013



Operasjon mørkemann
Jørn Lier Horst/ Hans Jørgen Sandnes
Gyldendal, 2013





Krim og spenningslitteratur er en populær sjanger i Norge. Politietterforskeren og forfatteren Jørn Lier Horst regnes som en av de fremste på dette feltet. Jørn Lier Horst har skrevet flere krimbøker for ungdom og voksne. Nå har han skrevet to bøker for barn. Operasjon Mørkemann og Operasjon Tordensky er de første bøkene i serien Detektivbyrå nr. 2. Til å illustrere detektivserien har han med seg Hans Jørgen Sandnes. Sandnes har blant annet laget animasjoner av Alf Prøysen sine sanger for barn. Du har kanskje sett de på NRK Super?


Detektivbyrå nr. 2 består av vennene Oliver og Tiril. De bor i den idylliske småbyen Elvestad. Her skjer det titt og ofte mytiske ting. Hunden Åtto er en trofast medhjelper. I Operasjon Tordensky forsvinner flere ting på mystisk vis. Bakeren blir frastjålet hele lageret sitt med gjær. Tønner blir fjernet fra stranden. Noen har rasert byparken og røsket opp einebærbuskene. Er det en sammenheng mellom de stjålne gjenstandene? De unge detektivene forsøker å nøste opp i en sak som viser seg å være både rykende og flytende. Da er snuten til Åtto god å ha!


Operasjon Mørkemann handler om da de to vennene er ute og sykler. Oliver faller bokstavelig talt oppi en ny sak. Noen har gravet flere hull på sletta i nærheten av kunstmuseet. Det viser seg å være en skummel mann som leter etter noe. Hvem er denne skumle mannen og hva leter han etter? De kommer over et mystisk kart. For å forstå hva som skjer blir de nødt til å grave litt i fortiden.


Bøkene er spennende fortalt. De passer for barn fra 4 til 9 år. Bøkene er også gitt ut som lydbøker. Med lydbokutgivelsen får du dobbel dose spenningslitteratur for barn. Lydbokversjonene er godt innlest av Runa Eilertsen og er utgitt av Lydbokforlaget. Likte du bøkene så har du mer i vente. Boken Operasjon Solnedgang har kommet denne høsten. Detektivbyrå nr. 2 har sin egen nettside for nysgjerrige unge lesere: Detektivene.no




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar