lørdag 1. desember 2012

Litterære julekalendere 2012

Nå som adventstiden er i full sving, lister jeg opp noen litterære julekalendere:

Bokbloggen Bokendag har adventstidens mest humoristiske julekalender. Bak hver luke skjuler det seg bokstavelig talt en ny ablegøye. 

Besøk Lydbokforlagets hjemmeside. Ved å svare på lydbokrelaterte spørsmål er du med i trekningen om den aktuelle lydboken på  Lydbokforlagets julekalender. Ellers har de tilbud på julelydbøker.

På Øyvind Holen sin blogg finner du Donald-landets julekalender som kretser seg om hans nyeste bok Donald-landet - Hvordan en and i matrosdress formet det moderne Norge. Du har muligheten for å sikre deg boken om Donald Duck.

Donald Duck har sin egen julekalender på Donald.no

Cappelen Damm har sin velrenomerte forlagsblogg og selvfølgelig har de en julekalender. I år har de en kviss med spørsmål og fete premier.

Man kan aldri få nok av dikt. Post Forlag deler et dikt hver dag fram mot julaften. Besøk Post forlag sin hjemmeside for flere godbiter.

Bokselskap.no er et digitalt bibliotek for bevaringsverdig norsk litteratur. Bokselskap.no er utviklet av Det norske språk- og litteraturselskap (NSL) i samarbeid med Henrik Ibsens skrifter (HIS), Universitetet i Oslo, Norsk visearkiv, Ludvig Holbergs Skrifter og Nasjonalbiblioteket. Ved å følge dem på Twitter og Facebook så får du servert en tekst hver dag fram til jul. Ellers deler de en stor katalog med klassiske norske tekster i originale utgaver.

Bibliotekene i Buskerud fyller adventstiden med mer enn sitt daglige kulturtilbud. De har en litterær julekalender. Hver dag fra og med 1. desember til og med 24. desember presenterer bibliotekene en videoblogg. Forfattere leser utdrag fra bøker i alle sjangere.

Omslagsbildet av Donald-landet er hentet fra forlaget Vigmostad & Bjørke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar