tirsdag 20. juli 2010

Musikalske sommerkvelder ved Søgne gamle prestegård 28.juli - 4. august

Gitaristen Petter Richter inviterer til musikalske sommerkvelder ved Søgne gamle prestegård, 28. juli - 4. august.

I løpet av tre dager vil man få servert klassisk musikk, sang og kunst plukket fra øverste hylle innen kunst og kultur i Norge.

Ta turen innom Søgne og opplev skjønnlitteratur, skjønn sang og musikk i vakre omgivelser på et av de mange perlene i sørlandets skjærgård.



Onsdag 28. Juli:


Cellolegenden Aage Kvalbein spiller musikk som er skrevet, eller inspirert, av Johann Sebastian Bach.

Den svenske maleren Christopher Rådlund male ett bilde på scenen i løpet av konserten, inspirert av Bach og det sørlandske landskap.

Søndag 1. August:

Sangeren Henrik Hundsnes vil ta oss med inn i de tidløse melodiers verden der sanger av blant annet John Dowland, Carl Michael Bellman og Edvard Grieg står sentralt, med tekstinnslag av Bjørnstjerne Bjørnson. Gitaristen Petter Richter akkompagnerer på gitar. Mer info om klassegitaristen finner du blant annet på siden til KSMM.

Det blir dessuten en ekstra bonus: Fiolinsten Bjarne Magnus Jensen fra Kristiansand blir med og markerer at det er 200 år siden Ole Bull ble født. Ole Bull hadde et av sine mange tilholdssted på Sørlandet. Ole Bull besøkte Søgne gamle prestegård flere ganger mens Peder Bjørnson var sokneprest ved Søgne og Lunde kirke.

Onsdag 4. August:

Fiolisten Bård Monsen og de klassiske gitarkameratene spiller musikk fra latinske land som Spania, Frankrike og Italia.

Det litterære innslaget dette året blir at forfatteren og gjendikteren Geir Uthaug leser utdrag fra sin gjendiktning av Lord Byrons "Don Juan". Den er å finne i sin helhet i to bind utgitt på Bokvennen forlag. Også Uthaug har tilknytning til Sørlandet. Han har skrevet biografien om Henrik Wergeland.


Billetter selges i døren. Pris: 150,-

Alle konsertene begynner kl. 19:00 og finner sted på Søgne gamle prestegård. Søgnetunet, 4640 Søgne, Telefon: 38 05 43 00.





Bildet av Aage Kvalbein er hentet fra Facebookgruppa Musikalske sommerkvelder ved Petter Richter.
Bildet av Søgne gamle prestegård er hentet fra Wikipedia.
Bildet av de klassiske gitarkameratene er hentet fra Fred Huvenes sitt mobilkamera. Bildet er tatt på Lompa.
Omslagsbildet av Don Juan er hentet fra Bokvennen forlag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar