søndag 13. november 2011

Rygge biblioteks venner

I sommer fikk jeg tilsendt høstprogrammet for Rygge biblioteks venner 2011. Programmet så spennende ut, men med mine flytteplaner til Sørlandet, så det heller mørkt ut for min tilstedeværelse. På tampen av høstprogrammet tok jeg kontakt med en av Rygge biblioteks venner, Ann-Iren Janitz. Ann-Iren Janitz er også en dedikert samtalepartner på bokelskere.no. Her følger en liten chat fra Bokelskere.no:

Hei! Takk for invitasjonen. Sorry for sent svar, men du, fortell meg om den foreningen du inviterte meg til.

Hei. Hyggelig å høre fra deg.

Rygge biblioteks venner ble stiftet i 1992, så til neste år er vi 20 år og det har vi tenkt å markere på et eller annet vis. Vi har 131 medlemmer. Det er ikke så ille gæli siden vi bor i ei lita bygd. Biblioteket vårt har et godt utvalg av bøker og flink og hyggelig betjening. Det er kanskje lite i areal men stort på hjerterom og trivselfaktor.

Hvem er dere?

Vi er cirka 100 medlemmer. I styret er vi 6 damer i vår beste alder.

Du har sendt meg to bilder fra møter som har blitt arrangert tidligere i høst. Fortell oss hva vi ser på bildene.


Det øverste bildet er av Gunnar Richter Johansen som har skrevet boka Skråblikk på lokalhistorien. En ekte Mossing.

Neste bilde er av en av våre andre lokale helter; Erik Grønner. er aktuell med ny bok i høst. Easy raiders handler om Alf Magne Juvet, industrifyrsten som startet med to tomme hender og en dårlig vandelsattest og nå troner på toppen av norsk næringsliv. Dette er Grønners tredje samtidsroman fra næringslivet. Tidligere utgivelser er Brent B (2007) og Klima X (2009)

Det gjenstår to møter denne høsten. Vil du fortelle litt mer om de to kveldene?

14. november er det skumringstime, med tema "Humor i Norden". Klokken 19.00 presis tennes det lys og det blir opplesning av et avsnitt fra Populærmusikk fra Vittula av Mikael Niemi og sang 8 og 9 fra "Bjovulf-kvadet" som er ca 1300 år gammelt. Tenk på at dette skjer samtidig på 2000 bibliotek rundt om i Norden, det er nok til å få gåsehud av!

Ja, det samme vil foregå i Danmark, Finland, Færøyene, Grønland, Island, Norge, Sverige, Åland og Estland. Jeg har lest at man regner med at nesten en kvart million mennesker vil delta. Hvert lokale bibliotek vil i tillegg til de to verkene ha sine egne arrangementer. Hva skjer unikt hos dere?

Vårt lokale bidrag er besøk av Brede Bøe!! Han skal gjøre en greie på dette med humor, men det er ikke helt bestemt ennå.

Og høstprogrammet avsluttes med et møte i desember?

Ja, i desember får vi enda et prominent besøk. 6. desember kommer Finn Schjøll. Han skal prate om menneskers møte med julen og julens blomster. Vi er så heldige at vi har Toppen Beck med i vår venneforening og Finn gjør dette som en vennetjenste for henne. Supert for oss. Begge arrangementene holdes i Frivilligsentralens lokaler i 2. etg. i Bredsandbygget.

Det høres jo ut som en super avslutning på 2011. Hva er planene for neste år?

Neste års vårprogram er på planleggingsstadiet ennå, men vi får i hvertfall besøk av Tor-Åge Bringsværd i Mars. Jeg sender deg det nye programmet for våren 2012 når det er klart.

Supert! Da er det bare for meg å vente i spenning på hva jubileumsåret har å tilby. Er det noe mer du ville ha sagt før vi stenger?

Skal bare opplyse om at møtet den 14. november begynner klokken 19 presis. Det koster kr. 25,- for medlemmer og kr. 50,- for ikke-medlemmer. Det blir enkel servering og utlodning. Velkommen! Ann-Iren :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar