torsdag 8. desember 2011

Magikon feirer høstens titler på Sound of Mu

Magikon Forlag har slippfest for å feire høstens bøker. Er du i beit for julegaver og samtidig vil være med på feire Magikon Forlag sin høstkatalog? Da har du anledningen til å slå to fluer en smekk hvis du dukker opp på Sound of Mu, Fredag 09.12, kl. 17 - 20.

Her er noen av bøkene som skal markeres:

Hei, Redd! av Joar Tiberg/Yokoland.
Jeg er jo her av Constance Ørbeck-Nilssen og Akin Duzakin
Vivaldi av Helge Torvund og Mari Kanstad Johnsen
Hemmeligheten av René Gouchoix og Marc Boutavant
Hun & han av Madalena Matoso
Leilighetsdikt av Kristin Roskifte


Litt om forlaget
Magikon Forlag så dagens leselys i 2007. Ekteparet Svein Størksen og Kristin Roskifte står bak forlaget. Svein Størksen er illustratør og grafisk designer. Kristin Roskifte er illustratør og forfatter.

Magikon Forlag utgir bøker innenfor feltene barnebøker, billedbøker, tegneserier og kunstbøker. De har hovedfokus på visuell kultur. Forlaget har blant annt en av verdens vakreste bøker i sin portefølje. Bilder av folk av Blexbolex ble i 2009 kåret til verdens vakreste bok (Goldene Letter). Denne boken var blant Mammuttitlene i år og jeg håper at så mange som mulig fikk tak i denne godbiten. Etter min mening er oppfølgeren Årstidene enda vassere. Årstidene følger det samme prinsippet som forløperen, men det er mer historiefortelling i hvert bilde.

I vår gav de ut en revidert utgave av Peter Mejlænder sin biografi om kunstneren Pushwagner. Den franske billedboksuksessen Pomelo blir stor av Ramano Badescu og Benjamin Chaud lå i bunker i en av norges største bokhandelkjeder. Jason-fans kan glede seg over Jason sitt samarbeid med den legendariske franske tegneserireskaperen Fabien Vehlmann. Resultatet er tegneserieboken De 100 000 dødes øy. Kunstneren Kari Steihaug har samlet uferdige strikkeprosjekter i kunstboken Arkiv: De ufullendte.

Ellers kan jeg nevne et par barnebøker som er verdt å ta en nærmere titt på. Slapsefjell av Bjørn Rune Lie vekker minner for de som har hatt en vinter eller to på fjellet. Kristin Roskifte har sammen med Jan Kjærstad laget barneboken Mirandas skattkammer. Seks år gamle Nora går innom bruktbutikken til Miranda. Miranda forteller om sitt liv gjennom gjenstandene i butikken. Lei av rosa av Natalia Hense og Ilya Green handler om ei jente som er lei av at alt som hun som skal gjøre er styrt av kjønnsrolleklisjeer. Boken er oversatt fra fransk av Maren Ingeborg Hvamstad. Nesa til onkel Knut er en morsom bok om Kasper. Moren til Kasper sier at han har nesa til onkel Knut. Med det starter diskusjonen om hvem han likner på.

Dette var bare et lite omriss av Magikon sine bøker. Hvis jeg var deg så ville jeg ha tatt en tur innom Sound of Mu, fredag 9. desember. Dørene åpner kl. 17 og holder åpent til kl. 20. Skulle du av utrolig merkelige grunner noe annet enn dette? Fortvil ikke. Magikon Forlag inviterer til julemarked i forlagslokalene i Kolbotn, lørdag 10. desember kl. 11 - 17.

Omslagsbildene til høyre er hentet fra Magikon Forlag sin Facebookside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar