mandag 12. desember 2011

Henrik and av Anna R. Folkestad

Anna R. Folkestad
Henrik And
Det norske Samlaget, 2011
Billedbok for barn

Barneboken Henrik And handler om Henrik and som er misfornøyd med tilværelsen. Han føler seg for vanlig. Vi følger ham da han tenker seg hvordan det kan være å være et annet dyr:



For om han var eit anna dyr, kunne han gjera
heilt andre ting.
Og alt
ville vera annleis.

Men kva skulle han vera?

Kanskje ein katt?
Kattar ser godt om natta.
Og dei er kjempegode til å balansera.

Men...

Kattar fangar rotter og mus.
Tenk om han måtte eta
dei!
Å nei!
Det vil han IKKJE!

Då vil han heller vera noko anna.
Eit dyr som ikkje et ekkel mat.

Kanskje ein hund.

Slik fortsetter det. Henrik And drøfter fordeler og ulemper ved å være hamster, sjiraff, mark, flaggermus og til sist en and. Hver enkelt dyr får fire sider. Boken handler om finne seg selv. Om det å være fornøyd med seg selv. Anna R. Folkestad står bak tekst og illustrasjoner. Teksten kler hennes bilder. Man sitter med en liten undring om hva som skjer på neste side. Det at hun følger et mønster gjør at barn vil lese videre om hvilke dyr han vil være. Mønsteret ligner en regle og gjør det lettere for barn å huske fortellingen slik at de kan gjenfortelle den de neste gangene de leser boken. Hennes barnlige og utradisjonelle tegninger appelerer til småbarn. Henrik And føler seg annerledes. Henrik And er annerledes. Henrik And blir unik i Anna R. Folkestad sin strek. Dette er hennes debut. Jeg håper vi får se mer av Anna R. Folkestad i barnebokform.

På hennes hjemmeside AnnaFolkestad.no kan du se flere av hennes illustrasjoner, lese hennes blogg og besøke hennes nettbutikk.

Omslagsbildet av Henrik And er hentet fra Det norske Samlaget.

1 kommentar:

Skriv en kommentar