onsdag 16. februar 2011

Reiselitteratur til minipris

Hvorfor reise land og strand når man kan reise litterært på førsteklassesbillett i lenestolen? Jeg har gjort et utvalg av reiselitteratur som man kan få for en billig penge.

I perioden 17. februar - 5. mars gjennomføres Mammutsalget.
Jeg har bladd i katalogen og funnet følgende reiseskildringer:

All verdens ulykker av Jonny Halberg, Vals med Bashir av Ari Folman og David Polonsky, Øyne i Gaza av Mads Gilbert og Erik Fosse (bokformat), Leopardens dans av Lieve Joris, Reisebrev I og II av Niels Chr. Geelmuyden, En reise i Norge i 1857 av Bayard Taylor, Tre i Norge - ved to av dem og Tre i Norge - tyve år etter av J. A. Lee og sist men ikke minst Ra og Aku-Aku av Thor Heyerdahl.

I forbindelse med 50-års jubileet har Bokklubben et stort salg på sine bøker. Her finner du et godt utvalg av reiselitteratur. Blant klassikerne finner du Den afrikanske farm av Karen Blixen. I tillegg har de et eget salg på lydbøker. Her finner du blant annet Øyne i Gaza og De krenkede. Begge kan anbefales. For barn kan jeg anbefale Sydover - kappløpet mot Sydpolen av Bjørn Ousland. Ellers har de Reisen til istiden.

Haugen bok har flere godbiter på sitt nettlager. Her er to smakebiter:

I eventyret
- norske reiseskildringer fra Astrup til Aasheim av Jørgen Alnæs er en ålreit innføring av norske reiseskildringer.

Norge i dag - en fullstendig subjektiv reiseskildring fra en syklende reporter på svært lavt blodsukker fra Nordkapp til Lindesnes av Gunhild Dahlberg. Treffende med en lang og beskrivende tittel.

Litteratur kan tydeligvis selges overalt: Det lykkelig Arabia av Thorkild Hansen er å finne hos Lampespectrum i Thorvald Meyersgt 54.

God tur og god lesning!


Omslagsbildet av I eventyret er hentet fra Cappelen Damm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv en kommentar