tirsdag 23. august 2011

Moss Filmklubb viser filmen Schpaaa - onsdag 24. august

Det var i den tid jeg vanket på filmklubb. Som student ved Høgskolen i Lillehammer var jeg fast inventar ved filmklubben i mjøsbyen. Det har blitt et par skosåler siden den tid. Spillefilmen Schpaaa er fra samme år. Den gangen gikk den på kino. I morgen snurres den på Moss Filmklubb. Den vises på House of Foundation i Moss. Til daglig huser House of Foundation et av landets beste bokhandlere. Mer om filmen og Moss Filmklubb finner du blant annet på denne facebooksiden. Mer om House of Foundation finner du på deres hjemmeside. Arrangementet er gratis.

Schpaaa handler om den tretten år gamle Jonas som vokser opp på Tøyen i Oslo. Han vanker i et røft miljø. Filmen forsøker å gi et bilde av Oslos østkant på 1990-tallet. Soundtracket til filmen innholder flere låter som setter meg i en nostalgisk stemning. Her finner du godbiter fra artister som Tommy Tee, Warlocks, Turboneger, Kåre & Kavemen og Deepika.

Forfatteren Hans Petter Blad og regissøren Erik Poppe skrev filmens manus. Basert på filmmanuset skrev Jonas Lambertz-Nilsen en ungdomsroman med samme navn. Boka Schpaaa finner du på ditt nærmeste bibliotek eller som lesbar fil på bokhylla.no.

Snurr film eller som det sies et par ganger i løpet av filmen: Wolla Schpaaa kæbe! Flere uttrykk finner du på Urban Dictionary.

Omslaget til soundtracket til filmen Schpaaa er hentet fra denne siden.

2 kommentarer:

  1. Den ska jag försöka få med mig. Förövrigt ligger Leif GWs "Den döende detektiven" på nattbordet. Krim är också böcker.

    SvarSlett
  2. Krim er også bøker. Husk at filmen vises i Moss. Ellers får du nok leid den eller lånt den et sted. Den finnes jo også som en del av Erik Poppe-mappa som selges på cdon.com.

    SvarSlett

Skriv en kommentar